I TO JE BOSNA: Zakon o radu predložio je DF-ov ministar Milan Mandilović! Sada se bore protiv !

Čelnicima Sindikata u „sudbonosnoj“ borbi protiv novog Zakona o radu pridružila su se trojica lidera opozicionih stranaka, SBB-a, SDP-a i DF-a, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Željko Komšić.

Opozicioni lideri nisu zabrinuti za ugrožena prava radnika, nego koriste sindikat u završnoj borbi protiv federalne vlasti za čiju su smjenu još ranije prikupili 24 potpisa federalnih zastupnika.

Glasajući protiv Zakona o radu, lideri opozicije zaprvo glasaju protiv aktuelne vlasti, što je legitiman cilj svake opozicije, no u slučaju SDP-a stvari su nešto kompliciranije. Naime, aktuleni prijedlog Zakona o radu u skoro identičnom obliku usvojen je na Vladi FBiH 2012. godine u formi nacrta, nakon čega je obavljena javna rasprava. Dakle, “sporni” Zakon nastao je u vrijeme mandata bivšeg premijera Nermina Nikšića!

U ovu igru uvučen je i lider DF-a Željko Komšić, mada je njegova pozicija prilično nezahvalna. Naime, „sporni“ Zakon o radu dolazi iz federalnog Ministarstva rada i socijalne zaštite, a taj resor još uvijek vodi ministar DF-a Milan Mandilović. Tako je DF došao u apsurdnu poziciju da se buni protiv zakona koji je predložio upravo njihov ministar!

SLOBODNA BOSNA

Možda vam se svidi

Comments are closed.