I nakon nove preraspodjele sredstava od GSM licence Kaknju od raspoloživih 18 miliona dodijeljeno 0 KM!

Početkom maja 2014. godine Vlada F BiH izvršila je raspodjelu novčanih sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za 2014. godinu. Od ukupno 18.250.000 KM, Kakanj je dobio 0 KM.

Tako je Općina Kakanj koja u znatnoj mjeri puni budžete viših nivoa vlasti, a zauzvrat ne dobija ni pripadajući iznos PDV-a, a evo ni sredstva od GSM licence, ostala uskraćena za značajna sredstva iz kojih bi mogla finansirati nekoliko veoma važnih projekata koje je aplicirala prema Ministarstvu za promet i komunikacije F BiH koje Vladi F BiH predlaže raspodjelu sredstava od GSM licence.

Nedavno je Vlada F BiH usvojila i određene izmjene Programa investiranja sredstava GSM licence za 2014. I opet Kaknju je dodijeljeno 0 KM!

Na sredstva GSM licence Općina Kakanj je aplicirala projekat sanacije puta Ton-Župni ured, projekat sanacije glavne gradske saobraćajnice, sanaciju mosta u ulici Omera Maslića, projekat izgradnje mosta na putu za Brnjic koji bi zamijenio postojeći drveni most…

Iz sredstava GSM licence nije podržano ni finansiranje sanacije puta za Tršće sa kojim je Općina Kakanj aplicirala.

Iz GSM licence sredstva su dobile neke druge općine  i neki drugi projekti.

Podsjetimo, općinski načelnik Nermin Mandra je prije nekoliko mjeseci inicijativu da se odluka Vlade FBiH o raspodjeli 18,5 miliona KM sredstava od GSM licence promijeni i da se sva sredstva usmjere na sanaciju posljedica poplava, razornih vodenih bujica i klizišta. Međutim, izvršene su samo manje izmjene odluke u kojima nema sredstava za Kakanj.

Možda vam se svidi

Comments are closed.