I građani Tuzle večeras će izaći na proteste zbog dešavanja u Zavodu Pazarić

– Stanimo u kraj tome da se građani i građanke Bosne i Hercegovine tretiraju kao robovi i robinje u modernom robovlasničkom sistemu – stoji, između ostalog, u pozivu

Mirno okupljanje građana i građanki grada Tuzle u cilju pružanja otpora na sve skorije događaje vezane za slučaj Pazarić, pozivaju građani preko društvene mreže Facebook.

– Potreseni uznemirujućim saznanjima o radu JU ‘Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić’ o zlostavljanju i mučenju djece koja bivaju vezana za radijatore i namještaj, bez adekvatne (ili ikakve) ljekarske skrbi i zaštite, koja sa evidentnim fizičkim povredama, pogoršanim zdravstvenim stanjima i dodatnim psihičkim traumama ovise o ‘radu’ nestručnih lica zaposlenih u Zavodu. Nakon zahtijevanja hitne reakcije nadležnih organa, na sjednici Parlamenta FBIH incijativa za zaustavljanje zlostavljanja stićenika, stićenica i djece je ODBIJENA! Stanimo u kraj tome da se građani i građanke Bosne i Hercegovine tretiraju kao robovi i robinje u modernom robovlasničkom sistemu stvorenom od strane vlastite vlade i zakonodavstva! Ja želim bolje od ovoga – stoji u pozivu.

Podsjećamo, Sabina Ćudić je jučer prezentirala šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Parlament FBiH je odbio izvještaj zastupnice Ćudić što je izavalo revolt kod građana.

Možda vam se svidi

Leave A Reply