I drugi respirator dopremljen u ovu ustanovu je neispravan

 

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Nermina Kamenica izjavila je da su neispravna oba respiratora koja su jutros dopremljena u ovu zdravstvenu ustanovu.

Za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan, pojasnila je Kamenica.

 

– Danas su dopremljeni respiratori i serviseri koji su došli sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite su ih odmah postavili. Međutim, tada je primjećeno da je jedan od njih neispravan i on je odmah vraćen. Iz civilne zaštite su nam rekli da će narednih dana neispravan uređaj biti zamijenjen drugim, kojeg ćemo instalirati i koji će također biti atestiran od nadležne agencije za mjeriteljstvo, kako bi se dobio cerfikat za upotrebu. Dok se ne dobije cerifikat respiratori ne mogu biti korišteni, istakla je Kamenica.

 

Testiranje respiratora obavlja ovlaštena labiratorija Verlab iz Sarajeva.

 

Kako samo ranije danas objavili, instalaciju respiratora vrši kompanija iz Beograda “Profesional Medic” putem svoje sestrinske firme “Dre Medical” iz Sarajeva.

 

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite je putem firme Srebrena malina nabavila 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM. 

Možda vam se svidi

Leave A Reply