I Dragan Lukač se obratio medijima nakon incidenta u NSRS

Dragan Lukač se obratio medijima i poručio da je Stanivukovića odgurnuo od sebe jer nije htio da mu omogući da ga na bilo koji način ugrozi i da ga je “Stanivuković provocirao čitav dan sa NATO zastavama”

“Nisam znao da li je imao nešto imao u rukama. Odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio da napravi bilo kakav potez koji bi mogao da me ugrozi. Žao mi je što se to dogodilo u Narodnoj skupštini. Izvinjavam se jer te stvari nisu primjerene za Narodnu skupštinu, ali nikome ne smije da se prilazi prijeteći i da ga sprečava da govori”, rekao je Lukač nakon incidenta u skupštini.

Podsjetimo, za skupštinskom govornicom tokom svog obraćanja Lukač je zaprijetio zastupniku PDP-a Drašku Stanivukoviću da više ne smije u skupštinske prostorije donositi zastave NATO saveza.

“Inače ćeš i ti završiti kao što su i zastave završile malo ranije”, kazao je Lukač alaudirajući na činjenicu da su zastavice NATO samo sat vremene prije pocijepane isped govornice NSRS-a.

Nakon toga zastupnik Stanivuković je upitao ministra “na koji će to on način završiti” i uputio se prema govornici.

Kad je prišao govornici Lukač je prvo u lice Stanivukoviću bacio nekoliko papirića koje je držao u ruci, da bi ga zatim ošamario i nazvao majmunom.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply