Humanitarna akcija za Emira Buzu

0

Humanitarne akcije sve su učestalije u našoj državi  i kao takve, obzirom na njihov učinak, vrijede svakog poštovanja. Kakanjci su pokazali se kao veliki humanitarci kada je to najviše trebalo, sada imaju priliku također pokazati svoju humanost.  Humanitarna akcija se organizuje za liječenje devetogodišnjeg Emira Buze, a akcija sama po sebi je unikatna, šalje snažnu poruku a ujedno će i pomoći našem Emiru.  Akciju su pokrenuli naši sugrađani Esmin Brodlija i Eldin Omeragić, njihovo saopćenje prenosimo u nastavku:

“Dragi prijatelji, svi vi koji ste željeli, a niste se uključili u prošlu humanitarnu akciju kupovine udžbenika za naše prvačiće, za vas imamo novu prilku. Ja i Eldin Omeragić ovaj put prodajemo svoja 42 kilometra, te sva prikupljena sredstva smo odlučili donirati za liječenje Emira Buze ( sin Almir Buza).

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Već smo kontaktirali Emirovog oca, te nam je isti dao dozvolu za ovakav način prikupljanja sredstava. Što se tiče kilometara koje prodajemo radi se o 21 kilometar koji će Eldin istrčati na Sarajevo Sberbank Half Marathon 2018, te 21 koji ću ja istrčati na Banjalučkom noćnom polumaratonu.

Cijena jednog otkupljenog kilometra je 20 KM ( možete se dogovoriti i otkupiti kilometar zajedno sa nekim. Isto tako gornja granica za otkup kilometra ne postoji ).

Ukoliko, pak, niste u mogućnosti da učestvujete finansijski, onda možete pomoći tako što ćete podijeliti ovu objavu, da je vidi što veći broj ljudi.

U cilju što bržeg prikupljanja novca, pozivamo vas da se javite u što kraćem roku, te ćete dobiti uputstva o načinu uplate sredstava za ovu akciju.

Nadamo se da ćete se odazvati u još većem broju nego li je to bio slučaj sa prošlom akcijom, te da ćemo skupa pomoći u spašavanju još jednog mladog života.

Unaprijed vam se zahvaljujemo, kako nas dva, tako i porodica dječaka Emira Buze!

Za sve detaljnije informacije možete kontaktirati brojeve telefona:

+38765888748, te +38761361863, oba broja dostupna su i na Viber.”