Humani gest firme “DSM TRADE”: Sestre Arnaut iz Hausovića će dobiti kuću

U Kaknju se od davnina prepoznaje kontinuitet humanosti, kako na planu pomoći koja dolazi od savjesnih pojedinaca, tako i na planu humanosti koju pokazuju radni kolektivi, nevladine organizacije i drugi subjekti.

Ovih dana bilježimo istinski humani gest firme “DSM TRADE” i njenog vlasnika, kakanjskog poduzetnika Mevludina Delibašića.

Premda ovaj humani čovjek nije pristalica objavljivanja informacija o njegovim donacijama i izdvajanjima za sport, kulturu i druge segmente društvenog života, ipak smo odlučili da napišemo nekoliko rečenica o onome što pomenuta firma planira uraditi jer ovakvi primjeri  humanog odnosa prema ljudima ne smiju ostati nezapaženi i nezabilježeni.

Firma “DSM TRADE” Kakanj će vlastitim sredstvima izgraditi kuću za dvije sestre, Senadu i Nihadu Arnaut, koje su nastanjene u Hausovićima. Njihova kuća je stradala usljed djelovanja podzemnih voda i klizišta u maju tekuće godine.

Sestre Arnaut žive same, bolesne su, žive u teškim materijalnim prilikama…

Firmi “DSM TRADE” zahvaljujemo za humanost, dokazanu društvenu odgovornost i solidarnost pokazanu prema ljudima koji su tokom majske prirodne nesreće ostali bez svojih domova.

U evidenciji Službe civilne zaštite Općine Kakanj zabilježene su još tri porodice koje su u gotovo identičnom materijalnom i zdravstvenom stanju kao sestre Arnaut, pa se nadamo da će se ubrzo pronaći rješenje kako bi i ove porodice dobile svoj dom.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.