Humana Bosanka oduševila svojim gestom: “Ko će me spriječiti da sklonim dijete sa zime?”

Dok se čeka na korak nadležnih da nesretnim ljudima pruže utočište dostojno čovjeka, gesta jedne Bosanke mnoge je zadivila.

Bosna i Hercegovina još uvijek ne zna kako da se izbori s migrantskom grizom. Prema procjenama trenutno u BiH boravi oko 10 hiljada migranata, u jako lošim uvjetima.

Najteža situacija je u kampu Vučjak. Prema podacima bihaćkog Crvenog križa, više od 600 osoba je smješteno u neuvjetnom kampu Vučjak, koji je otvorenog tipa, migranti svakodnevno iz njega odlaze, a novi dolaze.

I dok se čeka na korak nadležnih da nesretnim ljudima pruže utočište dostojno čovjeka, gesta jedne Bosanke mnoge je zadivila.

“Moja kuća je bogatija za jednog gosta Adila iz Pakistana. Ja sam otišla na stanicu po njega. Ima isto godina kao moj Ismar, ne postoji zakon koji će me spriječiti da sklonim dijete sa ove zime. Ne hvalim se, da me ne bi neko pogrešno razumio. Djelima se ne hvali, nego hoću da vam kažem da svi po jednog i nema nikoga na cesti, ne spominjite mi nikakvu državu vladu i vlast i ove na vlasti, ja sam sebi vlast! Adil je divan momak, stidan, kulturan, nije nasilan, nije onakav kakve ih mnogi predstavljaju!”, napisala je na svom profilu Adira Husić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply