Hrvatski državljanin, otac 10-ero djece, ubijen metkom u potiljak

Talijanski policajci od nedjelje intenzivno tragaju za zločincem koji je metkom u potiljak ubio Roberta Pantića (43), oca desetero djece.

Atentator je pucao iz pištolja s prigušivačem dok je Pantić, hrvatski državljanin romske nacionalnosti, spavao u derutnom kamperu parkiranom na osami u mjestu Calcio nadomak Bergama.

Oko dva sata u nedjelju zavladala je panika kad je Pantić počeo naglo hroptati i trzati se u krevetu pokraj supruge i dvoje djece u jednom od dva kampera koja posjeduje. Supruga je pozvala najstarijeg sina koji je spavao u susjednom kamperu s drugom braćom i sestrama, javljaju talijanski mediji.

Kamperom su se odvezli do centra mjestašca i u prvom kafiću zamolili vlasnika da alarmira Hitnu pomoć. Pantić je u gotovo beživotnom stanju dovezen u bolnicu, gdje je izdahnuo. Iako su najmanje četiri hica ispaljena, pravo je čudo što još neko od Pantićeve djece te supruga nisu stradali.

Mještani su šokirani, ali kažu da je bilo samo pitanje vremena da “manjina nastrada u tom kraju”.

– Ta porodica selila se kamperom svako malo, baš kao i deseci drugih porodica. Gradonačelnik Calcija svake godine naredi deložiranje desetaka kampera iz užeg centra grada. Pantićevi su odlučili otići na osamu prije dvije sedmice što se pokazalo pogrešnim jer je zemljište na kojem su bili parkirani u privatnom vlasništvu – kaže jedna od mještanki.

Pantić je rođen u Portogruaru u Italiji, gdje je njegov otac s trudnom ženom prije 43 godine došao iz Međimurja.

Možda vam se svidi

Comments are closed.