Hrvatska obrazložila: Policajac se okliznuo i slučajno upucao migranta

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio da je pripadnik hrvatske policije prije nekoliko dana pucao u migranta kod Rijeke, objavili su i snimak kojim žele objasniti da je došlo do nesretnog spleta okolnosti jer je policajac zapeo na stijenu.

“Stručni tim je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. novembra 2019. godine, oko 16:50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policijskih službenika, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o ilegalnim migrantima, što se kasnije i potvrdilo. Navedena se skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu “stop policija”, a koju je ponovio više puta”, prenosi “Večernji“.

Dodaju kako se osobe uprkos upozorenjima nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, zbog čega je on pokušao dozvati svoje kolege pucajući u zrak.

Ostatak grupe, njih 17, je izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a to im je i omogućeno.

Možda vam se svidi

Leave A Reply