Hrvatska obrazložila: Policajac se okliznuo i slučajno upucao migranta

0

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio da je pripadnik hrvatske policije prije nekoliko dana pucao u migranta kod Rijeke, objavili su i snimak kojim žele objasniti da je došlo do nesretnog spleta okolnosti jer je policajac zapeo na stijenu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Stručni tim je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. novembra 2019. godine, oko 16:50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policijskih službenika, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o ilegalnim migrantima, što se kasnije i potvrdilo. Navedena se skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu “stop policija”, a koju je ponovio više puta”, prenosi “Večernji“.

Dodaju kako se osobe uprkos upozorenjima nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, zbog čega je on pokušao dozvati svoje kolege pucajući u zrak.

Ostatak grupe, njih 17, je izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a to im je i omogućeno.