Hrabra majka: Žena s pacemakerom u Mostaru rodila treće dijete

Ovoga tjedna u SKB-u Mostar se dogodio jedan nesvakidašnji porod. Treće dijete rodila je žena koja ima ugrađen pacemaker. Porodu je nazočio i tim kardiologa koji su cijelo vrijeme pratili stanje rodilje i na kraju je prošlo sve u najboljem redu i bez komplikacija.

Žena koja je rodila nije željela stati pred kamere, ali je rekla kako je zahvalna svim liječnicima, medicinskim sestrama i ostalom osoblju SKB-a Mostar koje je pomoglo da porod prođe bez problema.

Liječnici s kojima smo razgovarali ističu kako je ovo jedinstven slučaj na ovim prostorima, te su iskazali veliko zadovoljstvo činjenicom da je sve prošlo bez komplikacija, piše “Večernji“.

Sretni zbog uspjeha

– Ova žena s ugrađenim pacemakerom je sve troje djece tako rodila, što je jedinstven slučaj na ovim prostorima. Ne pamtimo da je bilo sličnih slučajeva u SKB Mostar, a nakon svega možemo reći kako smo zadovoljni što je sve prošlo u najboljem redu – ističu naši sugovornici. Inače, o pacijentima u SKB-u Mostar brine tim liječnika s Klinike za unutarnje bolesti SKB-a Mostar. Zanimljivo je kako je među njima i dr. sc. Nikša Petric, inženjer elektrotehnike, koji zajedno s liječničkim timom skrbi za sve pacijente koji nose pacemaker.

– Mi u ovome trenutku imamo između 700 i 800 pacijenata koji nose pacemaker i zajedno s našim stručnjacima brinemo o njihovom stanju. Porod pacijentice koja ima pacemaker predstavlja jednu posebnu situaciju, ali ni u jednom trenutku nije bilo komplikacije.

Liječenje pacijenata

Danas je tehnologija toliko napredovala da možemo reći kako ovakve situacije nisu posebno opasne. Radi se skoro kao i o svakom drugom prirodnom porodu. I dalje ćemo pratiti stanje naših pacijenata, a i ovaj posljednji slučaj je još samo jedna potvrda kvalitetnog rada. Nadam se kako ćemo biti jednako uspješni i u budućnosti – rekao nam je Petric. Naši sugovornici ističu kako je sve veća potreba pacijenata u Hercegovini za pacemakerima. Timovi stručnjaka koji se bave ovom granom medicine imaju sve više posla, što je samo potvrda trenda rasta bolesti kardiovaskularnog sustava.

Naši sugovornici u mostarskoj bolnici su nam potvrdili kako imaju sve više posla, ali i kako sve više ljudi uspješno polazi terapije kojima su podvrgnuti. Poručuju kako će se ova grana medicine u SKB-u Mostar nastaviti razvijati u budućnosti, a slučaj rodilje s pacemakerom potvrđuje kako žene u Hercegovini nemaju straha u želji da imaju obitelj, čak i u slučajevima gdje imaju srčanih problema i kada im srce radi uz pomoć pacemakera.

Možda vam se svidi

Comments are closed.