Horoskop za vatrenu strast i moćnu ljubavnu igru: Da li ste spremni za sudbonosne udare Venere i Marsa

Kad govorimo o ljubavi, ove dvije planeta nikako ne sarađuju. Obje su tvrdoglave, inatljive, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba, a naročito budite oprezni u danima oko 21. marta kada će ove dvije planete biti u najžešćem sukobu. Ovaj aspekt Venere i Marsa biće naročito značajan za Bikove, Vodolije, Lavove i Škorpije, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima.

Cijeli mart je vrlo specifičan mjesec. Osim što nas očekuje proljeće, energetski vrlo snažno godišnje doba koje traži buđenje i pojačanu aktivnost, Merkur nas usporava do 28.marta. Uran je ušao u Bika (novi početak), a Saturn i Pluton već opasno koketiraju jedan s drugim u znaku Jarca, suočavajući nas sa strahovima i onim što držimo ispod površine svijesti.

Ali ima još nešto po čemu je ovaj mjesec specifičan. Kretanje Venere u Vodoliju i Marsa u Biku sukobljavaju principe muške i ženske energije i mogu stvoriti napeto i konfliktno ozračje u ljubavi, prijateljstvu, na finansijskom planu.

Venera u Vodoliji traži progres, reformu, razvoj, ne pristaje na kompromise koji joj ne idu u prilog. Pomaže nam da ostvarujemo planove kroz društvenu i poslovnu mrežu, kroz prijatelje, podršku drugih ljudi.

Mars u Biku sa druge strane teži zadržati stvari kakve jesu. On pruža snažan otpor promjeni, ona ga čak i plaši ako nije pomno isplanirana i na neki način izvjesna. Kada se nađemo pred nepoznatim ili izazovnim zauzimamo obrambeni stav, ne prihvatamo, osjećamo prijetnju. Ovaj Mars zna biti vrlo nemilosrdan u isključivanju i odbacivanju svega što ugrožava sigurnost i stvoreni poredak.

Riječ je o borbi koja zaista može stvoriti neke pojačati antagonizme, a osim što bi to načelno mogli biti ljubavni ili finansijski problemi, o tome šta će se zaista događati, zavisi i njihov smještaj, odnosno prolazak kroz vaš lični horoskop.

Ovo je konflikt između slobode i vezanosti, posesivnosti.

Između ideje i činjenice.

Između grupnog i pojedinačnog.

Između napretka i stajanja u mjestu.

Između se*sa i ljubavi.

Kad govorimo o ljubavi, ova dvije planete nikako ne surađuju. Oba su tvrdoglava, inatljive, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba u odnosima, a uzrok im mogu biti novac, ljubomora, prijatelji, nepovjerenje, posesivnost, ograničenja, nepopustljivost i nespremnost na saradnju.

Venera u kvadratu sa Marsom nekad može donijeti i sklonost traženju užitaka u avanturi, flertu, u neveri. Kao da se želimo osvetiti, dokazati, pokazati, ne razmišljajući o tome šta time radimo, šta time poručujemo sebi, odnosno drugoj strani.

Možda jedna strana hoće, druga neće, pa ova koja hoće ne odustaje od namjere da pokori neuhvatljivog. A što više upiremo, to druga strana više bježi.

Možda vas neko privuče, upustite se u se*s za jednu noć, a potom shvatite da ste se uvukli u priču iz koje neće biti lako pobjeći.

Možda će vašem partneru smetati vaš prijatelj ili način na koji raspolažete novcem.

Ovih dana nije pametno miješati novac i prijateljstvo, pozajmljivati novac prijateljima.

Ako ste već neko vrijeme nezadovoljni kvalitetom se*sualnog života u braku, sada se napetosti na tom polju mogu zahuktati.

Naročito budite oprezni danima oko 21. marta kada će ove dvije planeta biti u najžešćem sukobu.

Ali zanimljivo je da obje planete u toj borbi imaju svoje pomagače. Veneru “drži” Jupiter i pomaže joj da pronađe saveznike i podršku koja joj je potrebna, da pronađe istinu i prepozna rješenje problema. Na strani Marsa nalaze se Saturn i Pluton, koji pomažu u uspostavljanju stabilnosti, povjerenja i izgubljene sigurnosti.

Dakle, imamo opciju ratovati do krajnjih granica izdržljivosti, ali i zaustaviti se na vrijeme i shvatiti suludost situacije u kojoj se nalazimo. Površna zadovoljstva nikako ne mogu biti zamjena za nešto što ima trajnu vrijednost. Imamo priliku uspostaviti izgubljeni mir, ponovo se povezati, oprostiti, udaljiti se od ega i imati povjerenja u procese koji se odmotavaju. Dakle, prepustiti se sa povjerenjem.

Ovaj aspekt Venere i Marsa biće naročito značajan za Bikove, Vodolije, Lavove i Škorpije, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima.

Astrolog: Julijana Oremović

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar