Hoće li se zbog ovoga FK Mladost ugasiti?

Poštovani, dostavljamo Vam ovo saopćenje za javnost kako bi upoznali Vaš portal sa problemom sa kojim se borimo i da uz Vašu pomoć obavjestimo, kako Vaše čitaoce i pa i cjelokupnu javnost u općini Kakanj, o problemu s kojim se suoćavamo.

Naime radi se o tome, da smo prije nekih mjesec dana dobili informaciju, kako je na lokalitetu bivšeg otpada Obnova odmah uz sportski kompleks FK Mladost Doboj poćela izgradnja fabrike peleta. Odmah po saznanju o ovom slućaju smo alarmirali savjet građana MZ Doboj i zajedno zatražili prijem kod općinskog naćelnika gospodina Nermina Mandre, kojeg smo izvjestili o svojim saznanjima i od njega smo tražili informaciju da li je pokrenuta bilo kakva procedura oko dobijanja potrebnih dozvola za izgradnju navedene fabrike ili bilo kakvog drugog objekta na ranije pomenutom lokalitetu.

Foto: Van Gog / Facebook
Foto: Van Gog / Facebook

Tada su naši predstavnici dobili čvrsta obećanja da se o gradnji fabrike ništa ne zna niti da je pokrenuta procedura za izdavanje dozvola od strane naše Općine. Uz ovo nam je rećeno da če

na navedeni lokalitet izaći nadležne inspekcijske službe kako bi se provjerilo o kakvim radovima se radi.

Nakon toga smo pismeno tražili očitovanje po ovim našim navodima od svih nadležnih institucija ali do dana današnjeg niko se nije udostojio da nam se obrati i odgovori nam na naš Zahtjev za traženje informacija.

Nakon više od mjesec dana došli smo do saznanja da se gradnja nije zaustavila nego je samo privremeno bila usporena i danas smo primjetili novoizgrađene dijelove objekta koji su se izdigli iz kruga otpada.

Ovo što se radi na navedenom lokalitetu nije samo atak na naš klub koji je dio naše zajednice i iskljućivo na stanovnike naše MZ, nego je atak i na grad Kakanj koji je već dovoljno zagađen od strane velikih zagađivaća kojih imamo mnogo u bližoj okolini samog grada.

Trenutno na terenima FK Mladost trenira preko stotinu dječaka kojim izgradnja ove fabrike prijeti da uništi sve snove. Ljudi koji trenutno mnogo ulažu u FK Mladost, po informacijama koje imamo, spremni su se povući iz kluba ako se gradnja nastavi, a to bi automatski znaćilo da se klub polagano gasi i da se stotinu sadasšnjih članova akademije i hiljade budućih prepušta ulici.

U vezi ovog problema naše Udruženje navijaća će se boriti svim raspoloživim sredstvima da do ovog najgoreg scenarija ne dođe, jer ono što je napravljeno na našem stadionu su prepoznali mnogi mediji u Bosni i Hercegovini i naš klub su nazvali citiram „Osvježenje na nogometnoj sceni BiH“ i „Najljepša nogometna prića u Bosni i Hercegovini“ pa Vas zato molimo da nas podržite u našoj borbi za bolje sutra kako stanovnika MZ Doboj, tako i svih stanovnika naše Općine.

Predsjednik Udruženja

Amar kadić

Možda vam se svidi

Comments are closed.