Hoće li MUP KS kazniti Sebiju Izetbegović zbog parkiranja na trotoaru i kolika je predviđena kazna za to

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana smo vidjeli sličan primjer bahatosti kada je vozač terenca parkirao svoje vozilo pored Vječne vatre u Sarajevu, na pješačkoj zoni.

 

Tim povodom, poslali smo dopis MUP-u KS sa sljedećim pitanjima:

 

1) Da li MUP KS na osnovu fotografija može reagovati i dotičnoj osobi uručiti kaznu za nepropisno parkiranje vozila i hoće li MUP KS to i učiniti?

 

2) Kolika je zakonom predviđena kazna za ovakvu vrstu kršenja saobraćajnih propisa?

Jutros smo dobili odgovor iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS u kojem stoji sljedeće:

 

“U vezi sa vašim upitom, obavještavamo vas da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem provjere identiteta vlasnika vozila, odnosno, vozača i utvrđivanja prekršajne odgovornosti istog. Zakonski propisana novčana kazna za nepropisno parkiranje je 40,00 KM”, stoji u odgovoru MUP-a KS kojeg smo dobili.

 

Također, poslali smo i dopis Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tačnije na adresu same direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović. Odgovor Sebije Izetbegović i KCUS-a ćemo naknadno objaviti, ukoliko nam ova ustanova uopće dostavi isti, s obzirom da im je praksa u posljednje vrijeme da uglavnom ne odgovaraju na medijske upite.