Hljeb dijeta skida 10 kilograma za samo dvije sedmice

0

Njegova hipnotizirajuća aroma u kombinaciji sa hrskavom koricom i bogatim zasitnim ukusom peciva koji se topi u ustima, nezamjenljiva je.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Za neke od nas koji ne mogu da zamisle život bez testa, “dobri” naučnici u dalekom Izraelu su izmislili hljeb dijetu, uz pomoć koje za samo dvije nedelje možete da skinete nevjerovatnih deset kilograma!

Evo šta je potrebno da znate prije nego što vam predstavimo sam režim ishrane:

Naučnici iz Izraela pod rukovodstvom poznate nutrucionistkinje Olge Rez-Kasner kažu da redovan unos složenih ugljenih hidrata, kakvi se nalaze u hljebu, u kombinaciji sa nemasnim sirom i voćem, tjeraju osećaj gladi i pomažu nam da smršamo. Takođe, ovaj način ishrane je koristan za dijabetičare, jer eliminiše želju za slatkišima, smanjuje holesterol, krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

U osnovi dijeta se sastoji od dve etape. Zajedničko kod njih jeste da treba sve vrijeme da pijete dosta vode, minimum 7 čaša dnevno. Dozvoljeno je da se pije kafa i voćni sok, ali u razumnim količinama. Tokom dijete nije loše uzimati i kalcijum i multivitamin.

Prva etapa

Za vrijeme prve etape ove dijete svakodnevno konzumirajte od 7 do 12 malih komada hljeba, bez obzira o kojoj vrsti hljeba je reč. Otprilike norma je pola kriške. Za muškarce broj je od 12 do 16. Hljeb možete namazati sitnim sirom ili veoma tankim slojem maslaca. Onima koji jedu meso, dozvoljeno je tanak komad ribe, šunke ili pršute.

Nažalost, slatko je strogo zabranjeno, ali umjesto toga može se jesti svakakvo povrće, samo da ne sadrži skrob. Dozvoljena su i tri jaja nedjeljno. Svakog dana treba da unesete 200 grama kiselog mlijeka.

Tri puta nedeljno se jede riba ili meso sa dinstanim povrćem. Međutim, tada smanjite hljeb na 4 komada. Svaki dan se jede i po jedna jabuka. Treba da jedete na svaka tri sata. Prva etapa traje nedelju dana.

Druga etapa

Tokom druge nedelje ove dijete hljeb može da se zameni kuvanim mahunarkama i šoljom kuhanih makarona. Dozvoljeno je i konzumiranje kuhanih ovsenih pahuljica, heljde, pirinča i kuhanog krompira.

Konzumiranje povrća nije ograničeno. Nastavlja da se uzima po 200 grama kiselog mlijeka dnevno. Dva puta nedeljno je dozvoljna riba i pileće bijelo meso. Jedite na 3 ili 4 sata. Ideja ove etape je da sačuvate težinu nakon brzog skidanja kilograma u prvoj etapi.

Dijeta može da traje neograničen vremenski period, tako što se redaju prva etapa, i za njom druga, prenosi Kurir