25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Hitno potrebna pomoć nani Safiji – molimo vas podjelite informacije jer je nani sada pomoć potrebnija nego ikada

Hitno potrebna pomoć nani Safiji – molimo vas podjelite informacije jer je nani sada pomoć potrebnija nego ikada!!

Nana Safija iz Kaknja, žena koja je odgojila 33 siročadi, žena koja je cijeli život pomagala drugima, žena koja je dobitnik općinskog priznanja za humanitarni rad, žena koja sada nema ni za hranu, ni za lijekove, ni za režije, ni za drva, ni za pelene…

Kako, zašto, zbog čega? Kako se ovo moglo desiti, da jedna takva žena bude ostavljena od svih, osim par pojedinaca koji povremeno pomažu?

Zar smo mi ti Bosanci i Hercegovci koji mogu dozvoliti da se ovako nešto desi – NISMO i NIKAD nećemo biti i sad ćemo opet pokazati kolika je snaga običnog čovjeka-pojedinca i svi ćemo pomoći ovoj ženi, ovom heroju velikog srca.

Nana je još davne ‘79 godine usvojila prvo dijete i od tog momenta na njena vrata su kucala mnoga napuštena djeca, ukupno njih 33. I onda se opet zapitamo, zar je jedna takva žena zaslužila da bude napuštena od svih i da se u svojoj starosti brine hoće li imati šta da jede!?

Sada nećemo ulaziti u to ko je kriv, ko je trebao da pomogne, kakva je općinska, kantonalna, entitetska i državna politika po tom pitanju, kao i gdje su ovih 33-je djece koje je nana othranila – u to nećemo uopšte ulaziti, već ćemo se organizovati i POMOĆI.

Nani možete pomoći na dole navedene načine, a ko bude želio lično da odnese pomoć može nam se javiti u porukama, na email [email protected] ili broj telefona 062 839 000.

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za nanu Safiju

Paypal: [email protected]

(Novihorizonti.ba)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO