Hitna intervencija općinskih inspektora na području Brnjica

0

Nakon što je Odsjek za inspekcije Općine Kakanj zaprimio prijavu jednog od mještana Brnjica da je jedan od njegovih komšija u šumi ostavio uginulu kravu bez ikakvog ukopavanja lešine, općinski inspektori su žurno reagirali. Hitnim izlaskom na teren ustanovljeno je da je jedan od mještana, zajedno sa još nekoliko osoba,  nedavno kupio kravu na ime kurbana, te da je ubrzo krava uginula, kako su utvrdili veterinari, od srčanog udara, te da je vlasnik uginulu kravu odvezao u šumu.

Ustanovljen je identitet vlasnika krave, a pronađena je i osoba koju je vlasnik  angažirao da traktorom izvrši odvoz krave u šumu. Međutim, ova osoba je izjavila da  se nakon istovara vratila kući, a da su vlasnik i još neke osobe ostale da izvrše ukop.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pretragom šume inspekcija je u koritu potoka, samo dva metra od vode, pronašla uginulu kravu koja je bila samo prekrivena jelovim granama.

Inspekcija je organizirala premještanje uginule krave i ukopavanje u skladu sa sanitarnim procedurama, a protiv počinioca ovog nesavjesnog čina koji je mogao ugroziti zdravlje ljudi bit će poduzete mjere u skladu sa zakonom.

Press Općine Kakanj