Hitan apel za pomoć šestočlanoj porodici iz Ilijaša: Žive u neuslovnoj kući, bilo koja vrsta pomoći bi dobro došla

Vlaga je zahvatila sve prostorije u kući, tako da su primorani njih šestero da borave u zaista lošim i teškim uslovima.

Porodica Hodžić živi u neuslovnoj kući u Donjoj Bioči u općini Ilijaš, uslovi ovdje nisu za život, posebno za četvero djece koje ova porodica ima.

Zima je sve bliže a drva i vode u kući nema. Kako nam je kazala supruga Jasmina Hodžića tokom zime voda koju koriste zaledi što znači da se tokom čitave zime snadbjevaju vodom donoseći istu iz komšiluka. Djeca borave u hladnim i zapuštenim prostorijama, preživljavaju dan za danom. Uslovi u kojima ova porodica živi su neljudski. Vlaga je zahvatila sve prostorije u kući, tako da su primorani njih šestero da borave u zaista lošim i teškim uslovima.

– Ovim putem molimo sve ljude koji su u mogućnosti, pozivamo i predstavnike Nevladinih organizacija, a prije svega privrednike, da pomognu ovoj porodici koja živi u izuzetno teškim uslovima. Zapamtite da naše je samo ono što damo – piše portal Ilijaš.info.

Bilo koja vrsta pomoći bi dobro došla, bez razlike šta, drva, obezbjediti odjeću i obuću za djecu (6. ,4., i 2. razred, i beba od 8 mjeseci, djevojčica), ili bilo šta drugo.

Ukoliko želite posjetiti ovu porodicu možete to ako se uputite u Donju Bioču, kuća se nalazi kod samog skretanja prema plastenicima. Za više informacija možete zvati Jasmina Hodžića na broj 062-219-978 – piše Ilijaš.info.

Možda vam se svidi

Leave A Reply