Hit komedija „Ljubavni žulj“ 1. aprila u Kaknju

Hit komedija „Ljubavni žulj“ osvaja publiku širom BiH i regije, nakon premijere u Sarajevu, ovu komediju imali su priliku vidjeti u Gračanici, Mostaru, Maglaju te u Splitu gdje je odigrana pred 800 gledalaca u dvije rasprodate dvorane. Ova komedija u režiji Mirele Trepanić (poznata po režijama „Ja, mahaluša“, „Gole žene…I u babi ima vitamina“) u aprilu gostuje u Cazinu, Travniku i Zenici, a prvoaprilsko gostovanje, na svjetski dan šale i smijeha gostuje u Kaknju.

image descriptionKomedija „Ljubavni žulj“ nastala je prema dvije komične jednočinke Antona P. Čehova „Medvjed“ i“Prosidba“. Kroz ovu komediju daje se odgovor na dva životno važna pitanja: može li se običan čovjek zakleti na vječnu samoću ako je u prirodi strastveno i društveno biće? Koliko nas materijalna strana života odvlači od uživanja u ljubavi, partnerstvu, prijateljstvu, braku i sreći? U sukobu čvrstih principa likovi ispoljavaju svoje mane koje su dovedene do maksimuma: grubost, licemjerje, nespretnost, hipohondrija, malograđanština, pohlepa, sitničavost i tvrdoglavost. Sigurno da mane likova izazivaju smijeh, ali, zapravo, ova komedija djeluje i kao kritika takvog ponašanja.

Publiku očekuju razna iznenađenja, oni će suosjećati sa likovima, prepoznati se u njihovim manama, te smijati se njihovim doživljajima sa iznenadnima i neočekivanim preokretima, ali će otići sa jasnom porukom da je za sreću potrebna i dovoljna ljubav, a ne i novac.
Koncept predstave je muzika, ples i pjesma, kada se realna životna situacija pretvara u maštanja likova, a oni postaju onakvi kakvi uvijek trebaju biti: sretni i zaljubljeni.

Uloge u ovoj komediji su ostvarili akademski glumci Lana Delić, Ivana Vojinović i Adnan Kreso, koji igraju po dvije kompleksne uloge, gdje se transformišu do neprepoznatljivosti.

Komedija koja će vam vratiti vjeru u ljubav!
Slogan komedije je: Zaljubite se ponovo i zauvijek!

Komedija „Ljubavni žulj“
Dom kulture Kakanj
Srijeda, 1.april, u 19,30
Cijena ulaznice 5 KM

Možda vam se svidi

Comments are closed.