HEROJ TALAČKE DRAME U FRANCUSKOJ Sakrio se u kutiju i šest sati javljao policiji što se događa

Ubice Said i Cherif Kouachi nisu bili svjesni da policija zna svaki njihov pokret. Nakon što su u srijedu ubili 12 ljudi tijekom napada na urede satiričkog lista Charlie Hebdo pobjegli su, a onda se u petak zabarikadirali u tiskaru oko 30 kilometara udaljenu od glavnog francuskog grada

Lilian Lepere više se od šest sati nalazio samo nekoliko metara od braće Kouachi, a njegove su informacije koje je slao SMS porukama bile od krucijalne važnosti.

Said i Cherif nisu imali pojma da netko otkucava policiji sve njihove razgovore dok je trajala talačka kriza.

Više od šest sati grafički je dizajner javljao policiji putem SMS-a ključne podatke o kretanjima, planovima i poziciji braće, koji su tijekom dana poručuli da žele umrijeti kao mučenici.

Lepere je prvu poruku iz svog kalustrofobičnog skloništa poslao ocu. ‘Skriven sam na prvom spratu. Mislim da su pobili sve. Reci policiji da intervenira’, napisao je.

Nakon što je policija stupila u kontakt s njim, nastavio je slati ključne informacije koja je policiji omogućila uspješno izvršenje akcije oko 17 sati, javljaju mediji.

Uslijedila je uspostava komunikacije s policajcima, a mladić se iz dramatične situacije izvukao neozlijeđen. Istog dana pružena mu je psihološka pomoć i ujedinjen je sa svojom porodicom.

 Kakanj-x

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.