Hapšenje Hrvata i Srbina u vezi s ubistvom škaljaraca u Grčkoj?

0

Grčka Služba sigurnosti istražuje moguću povezanost ubistva dvojice međunarodno gonjenih Crnogoraca u nedjelju u selu Vari, kod Atine, s ranijim hapšenjima.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Po riječima nadležnog oficira grčke policije, čije ime list ne navodi, u četiri sata ujutro 6. januara trojica muškaraca su uhapšena poslije sukoba s gostima i osobljem jednog noćnog kluba, prenosi “Beta”.

Jedan je imao oružje sa izbrisanim serijskim brojem. Po policijskom izvoru, sva trojica su po nacionalnosti Srbi, u Grčku su ušli s lažnim dokumentima i boravili u kućama iznajmljenim na dan, preko Airbnba.

Dvostruko ubistvo, 43-godišnjih Crnogoraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, dogodilo se oko 18.30 u nedjelju u popularnoj porodičnoj pečenjari “Voskopoula” (Čobanica) u vlaškom selu Variju, nadaleko čuvenom po jagnjetini s ražnja.

Četvorica počinilaca su ušla u kafanu s licima djelimično prekrivenim šalom, kapom i kapuljačom. Dvojica su prišla stolu za kojim su dvojica Crnogoraca jela sa svojim sprugama i djecom, i ustreijlila ih iz neposredne blizine, gotovo ih dodirujući cijevima oružja.

Službenici Sektora kriminalističke istrage su na mjestu ubistva prikupili čaure 22 metka kalibra devet milimetara. Žrtve su ubijene pucnjima u glavu, što ukazuje da je to bila naručena likvidacija koju su izvršile plaćene ubice, piše list.

Ubistvo se odigralo pred dvoje djece ubijenih – devetogodišnjim dječakom i šestogodišnjom djevojčicom. Jedan od metaka je ranio u butinu jednu od supruga.

U toj prostranoj kafani su sigurnosne kamere, ali po nekim izvorima nisu bile uključene na dan ubistva, piše “Katimerini”.

Očevici su rekli da su se počinioci ubistva terenskim vozilom tamne boje odvezli bulevarom koji vodi ka obližnjem autoputu ka sjeveru i jugu Grčke, i ka nedalekom atinskom međunarodnom aerodromu.