7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Hapšenja u Zenici i Gradišci zbog ubistva u Holandiji

– Aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Holandije u predmetu međunarodnog organiziranog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga, koje je za posljedicu imalo lišenje života jedne osobe na području Holandije, saopćili su iz SIPA, te istakli da se N. K. i I. K. dovode se u vezu sa ubistvom na način da su nabavili oružje za izvršenje ovog krivičnog djela i dostavile ga na mjesto izvršenja.

Inače, te dvije osobe d ranije su poznate policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti neovlaštene trgovine opojnom drogom na međunarodnom nivou.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije.

– Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, istakli si uz SIPA.

Ove osobe će biti ispitane u okviru zamolbe kolega iz Holandije, saopćili su iz državnog Tužilaštva te istakli kako ta pravosudna institucija održava redovne kontakte sa kolegama iz partnerskih institucija u zemljama EU, sa ciljem otkrivanja počinitelja krivičnih djela međunarodnog kriminala.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO