Hadžikadić gostovao na BHRT-u: Ponudili smo novu viziju, epilog za četiri godine

Nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić, u gostovanju u programu BHRT-a rekao je da CIK, političke stranke i međunarodna zajednica imaju odgovornost za sve propuste u izbornom procesu. On kaže da ima informacije da će biti 15 do 20 posto ukradenih listića na razne načine i tu situaciju naziva farsom.

“Bio sam spreman na krađu ali nisam bio spreman da će narod prihvatiti to kao normalno, dok analitičari kažu da je to samo dio života. To nije normalno”, naglasio je Hadžikadić.

Njegova ideja je da pokuša ponuditi drugačiju viziju za BiH, one svih do sada viđenih. Smatra da je u tome uspio.

“Moja orginalna namjera je bila promijeniti politički diskurs u državi i mislim da se to dogodilo. Mi smo ovoga puta razgovarali drugačije nego prije četiri godine. Mnogi su kopirali moje ideje. Druga stvar, htjeli smo promijeniti svijest građana da preuzmu odgovornost za državu”, rekao je u gostovanju na BHRT-u Mirsad Hadžikadić.

On ističe da će promjene koje su započete sa ovim izborima biti nastavljene u narednom periodu. Smatra također da je pokrenuo političku snagu koja će se povećavati u naredne dvije do četiri godine i to verificirati na narednim izborima.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar