Hadžić: Hadžiomerović može pobijediti Izetbegovića i Radončića

Bakir Hadžiomerović može pobijediti Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, ako se kandidira za člana Predsjedništva BiH, izjavio je danas za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Damir Hadžić, potpredsjednik SDP-a.

Prema njegovim riječima, sad kad je Hadžiomerović dobio podršku vrha stranke da bude kandidat, izlišno je iznositi nekakve komentare o toj odluci, no Hadžić smatra da novinar i bivši urednik Federalne televizije može pobijediti.

– Mi smatramo da je Izetbegović naš glavni „target“ (meta engl.) i vjerujemo da ga Hadžiomerović može pobijediti. Ljevica i desnica u BiH imaju otprilike podjednak broj glasača u BiH, a Hadžiomerović je dokazani ljevičar, dok su svi ostali desno orjentirani – kaže Hadžić.

Govoreći o tome zašto je SDP posegnuo za kandidatom bez političkog iskustva koji je bio veliko iznenađenje za bh. javnost, Hadžić kaže da oni smatraju kako Hadžiomerović može ponuditi nešto novo.

– Mislimo da je on kandidat koji će biti osvježenje i nešto stvarno drugačije. On je odgovor na sve učestalije pokušaje podvala od strane nekih starih kandidata koji tvrde da su oni osvježenje. Hadžiomerović može biti političar koji će pomoći BiH da u turbulentnom periodu zauzme pravi kurs – kaže Hadžić za NAP. 

Možda vam se svidi

Comments are closed.