Hadžibegić i Baždarević najveći favoriti

Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić najveći su favoriti za preuzimanje kormila nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prema saznanjima “Dnevnog avaza”, jedan od ova dva stručnjaka na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora naše kuće fudbala, koja je zakazana za 13 sati, bit će imenovan novim selektorom.

Kao što je poznato, Izvršni odbor Saveza je na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu skratio listu kandidata sa 11 na sedam imena, te zadužio Komisiju za imenovanje selektora s novog spiska izdvoji dva imena koja će sutra ponuditi Izvršnom odboru NSBiH na glasanje.

Mada ta imena još uvijek nisu poznata, saznajemo da najveće šanse da se nađu među njima imaju Baždarević i Hadžibegić, o kojima će se 14 članova Odbora izjasniti glasanjem. Da bi kandidat bio imenovan selektorom, mora dobiti 12 glasova.

Dok Igor Štimac i Sergej Barbarez, prema atmosferi s jučerašnjeg sastanka Izvršnog odbora nemaju gotovo nikakve šanse da sjednu na klupu reprezentacije BiH, Amar Osim, Blaž Slišković i Milovan Rajevac zaostaju za favorizovanim tandemom.

Autor: M. T./Avaz.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.