Greška koju svi pravimo prilikom uklanjanja dlačica sa pazuha

Većina žena mora često da uklanja dlačice ispod pazuha, naročito tokom ljetnje sezone kada se nose majice i haljine sa ili bez bretela.

Takođe, dosta njih se svakodnevno suočava sa uraslim dlačicama i iritacijama usljed čestog brijanja, samog pregiba kože, znoja i dezodoransa. To se dešava jer ih ne uklanjamo na način na koji bi trebalo. Kada uzmete brijač, kako se brijete? Sigurno u pravcu prema dole (ili gore) u nekoliko istih poteza dok ne uklonite sve dlačice – što i dovodi do gore spomenutih iritacija. Dermatolog iz Miamija, Alisha Barba, otkrila nam je na koji način treba da se pozabavimo sa ovim “problemom” i spriječimo njegovo ponavljanje.

Kako bi zaista trebalo da obrijemo kožu ispod pazuha?

Vrlo jednostavno: drugom rukom dodatno zategnite kožu pazuha, a zatim brijačem napravite pokrete u znaku slova “X”.

Zašto je ovaj najčin najbolji?

Dok dlačice na rukama i nogama rastu u jednom pravcu, na koži pazuha dlačice formiraju kružni oblik, odnosno rastu “na sve strane” i u različitim pravcima. Koristeći se ovom metodom slova “X”, u dva poteza ćete obuhvatiti mnogo više dlačica, a manje iziritirati kožu.

Zato, sljedeći put kada se budete brijali ispod pazuha zaboravite na metod koji ste do sada koristili i izbjegnite urastanje i crvenilo koje zna da bude baš dosadno. (zenskimagazin.rs)

Možda vam se svidi

Leave A Reply