Green Firm: Navijačka skupina koja je za kratak period ušla u jedan od najboljih dijelova navijačke BH SCENE

Kakanjsku navijačku skupinu Green Firm osnovalo je pet momaka prije skoro deset godina.

Već tad, kao entuzijasti i dobri poznavaoci tifo subkulture, sa uzorom na Engleske navijačke skupine koje se u većini označavaju kao FIRM, došli su do ideje za ime GREEN FIRM.Treba istači da je GF tih godina djelovao kao podgrupa Gusara, ali da je vodio organizaciju i samu tribinu. Krajem 2014.godine, GF proširuje svoje članstvo sa željom za samostalnim djelovanjem, kao jaka skupina koja će djelovati na zapadnoj tribini, sa ultras orijentacijom.

U navijačkom svijetu, ultras označava glasnije, vjernije i odanije bodrenje svog kluba. To su demonstrirali u oktobru 2014. godine predstavivši odličan dekor i zavidan nivo navijačke skupine.

GF od tad, kao navijačka skupina FK Rudar, davala je podršku svom omiljenom klubu na gostovanjima udaljenim stotinama kilometara. Gabela, Čapljina, Gračanica, Lukavac… samo su neke destinacije gdje se zeleno-crni ultrasi nisu libili ići i bodriti Rudar.

Čekajući bolje dane za svoj Rudar, GF provodi niz aktivnosti i pored tribine sa ciljem da se probudi duh ljubavi ovog grada za Rudarom.

Legitiman član skupine se može postati veoma lahko,samim kontaktom na jednu od fb stranica GF i preuzimanjem članske karte.

Počasni članovi grupe su atletičar Amel Tuka, pjevač Amar Jašarspahić, Gile, zlatni trener Josip Pandža.

Treba istaknuti da GREEN FIRM daje veliku podršku košarkašima KK KAKANJ.

„Nadamo se da će u budućnosti jačati kako GREEN FIRM tako i naš Rudar i naš KK Kakanj A PJESMA GREEN FIRMA JE ODJEKIVALA U NAJTEŽIM TRENUCIMA I ORIT ĆE SE JOŠ DUGO DUGO SLAVEĆI NAŠE ŠAMPIONE“ – poručuju iz GF-a. (GREEN FIRM)

Možda vam se svidi

avatar