25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Gradska jezgra Kaknja pod video-nadzorom, uskoro kamere i na drugim lokacijama

Uvažavajući mišljenja i sugestije građana, Općina Kakanj je započela, nakon okončanja tenderske procedure, instaliranje video-nadzora na cjelokupnom području gradske jezgre Kaknja, te na drugim lokacijama od Kraljeve Sutjeske do Bilješeva.

Područje gradske jezgre već je gotovo u potpunosti pokriveno kamerama, tako da policija i inspekcija već sada imaju kompletan “live” uvid u sve što se dešava u gradskoj jezgri Kaknja. Video-nadzorom su pokrivene lokacije na kojima se nalaze škole, saobraćajnice, vjerski objekti i gotovo sve druge lokacije, tako da sve one koji su prakticirali vršiti nedozvoljene radnje, od saobraćajnih prekršaja do bacanja smeća svuda, upozoravamo da paze šta rade jer se sada sve vidi i sve prati i svačiji identitet se sada može utvrditi vrlo jednostavno.

Mjesta na kojima su postavljene kamere neće biti otkrivena kako bi se kamere sačuvale od eventualnog oštećenja, ali je posve jasno da ih ima svuda.

Video-nadzor će poboljšati opću sigurnosnu situaciju u Kaknju sa aspekta sprečavanja krivičnih djela i otkrivanja počinilaca, te će rezultirati povećanjem stepena poštivanja Odluke o komunalnom redu u smislu sprečavanja i sankcionisanja bacanja smeća na javne površine, uništavanja gradskog zelenila i mobilijara (klupe, rekviziti za igru, parkiranje na zelenim površinama itd), krađa poklopaca šahtova i sl. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO