-1.1 C
Kakanj
Ponedjeljak, 1 Marta, 2021

Građani Kaknja, ponovo nam je učinjena velika nepravda! Pitamo Vladu ZDK: “Pa dokle više?”

U Kakanj je danas stigla strašno razočaravajuća vijest iz Zenice. Dok se Kakanj borio sa posljedicama klizišta u Barama i dok je zbrinjavao unesrećene porodice, odlazeća Vlada Zeničko-dobojskog kantona u svom tehničkom mandatu umjesto da pomogne Kaknju učinila je u tajnosti ogromnu nepravdu prema našem gradu. Bez znanja Općine Kakanj, odlazeća Vlada Zeničko-dobojskog kantona je donijela odluku o novoj raspodjeli sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša po kojoj se umjesto ranijeg omjera 80% pripada općinama,a 20 % ostaje Kantonu, određuje novi omjer po kojem 70 % prihoda ide općinama, a kantonu se povećava sa 20 % na 30 %.

Na ovaj način Kaknju je nepravedno oduzeto na godišnjem nivou oko 200.000 KM.

Dakle, odlazeća Vlada kojoj su građani na proteklim izborima poslali jasnu poruku šta misle o njenom radu, Kaknju je napravila veliku nepravdu i to u najtežem periodu kada se Kakanj svim silama zalagao da zbrine ljude koji su zbog klizišta u naselju Bare ostali bez domova.

Nadamo se da će nova Vlada ZDK ispraviti ovu nepravdu načinjenu prema Kaknju koji svakodnevno trpi posljedice zagađenosti i da će biti preispitan dosadašnji način utroška namjenskih sredP1070700stava za zaštitu okoline, posebno u dijelu finansiranja rada Metalurškog instituta “Kemal Kapetanović”.

I bez ovog novog nepravednog oduzimanja ekološkig sredstava koja pripadaju Kaknju, Vlada ZDK je činila i čini i druge nepravedne poteze prema Kaknju. Ekološka sredstva koja moraju biti isplaćena Kaknju konstantno kasne, dugovanja su velika, a trenuto Kakanj čeka da mu se doznači njegovih oko 1.600.000 KM.

Pitamo Vladu ZDK: “Pa dokle više?”

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO