Grabovica u posjeti rudnicima Koncerna EPBiH

U povodu Dana rudara, Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su, u četvrtak i petakrudnike u sastavu Koncerna EPBiH, gdje su  upriličeni sastanci članova Uprave JP Elektroprivreda BiH  i članova nadzornih odbora i uprava rudnika. Tom prilikom razgovarano je o ostvarenim rezultatima i efektima dosadašnjih ulaganja u rudnike, saopćeno je iz ove kompanije.

Čelni ljudi rudnika su istakli zahvalnost JP Elektroprivreda BiH kao Vladajućem društvu u Koncernu EPBiH na kontinuiranim ulaganjima u rudnike, novoj mehanizaciji i rudarskoj opremi.

JP Elektroprivreda BiH je u u nabavku opreme, modernizaciju i povećanje sigurnosti u radu u rudnicima Koncerna EPBiH  investirala oko 160 miliona KM.

Na svečanim akademijama upriličenim u RU ¨Kreka¨ i RMU ¨Đurđevik¨, Elvedinu Grabovici i Senadu Sarajliću, izvršnom direktoru za proizvodnju iskazana je posebna zahvalnost za zalaganje i doprinos u realizaciji investicija u rudnike i unapređenje rada i razvoj te pružanje urgentne pomoći rudnicima ¨Kreka¨ i ¨Đurđevik¨ koji su u majskim poplava pretrpjeli štete.

S ciljem pomoći izvršene su novčane pozajmice RU ¨Kreka¨ u iznosu 8 miliona KM i RMU ¨Đurđevik¨ u iznosu 2 miliona KM. Također, radi finansijske konsolidacije izvršena je dokapitalizacija RU ¨Kreka¨ sa 1, 5 miliona KM i RMU  ¨Đurđevik¨ sa 500 hiljada KM.

Članovi Uprave JP EPBiH posjetili su rudnike ¨Breza¨,¨Kakanj¨ , ¨Abid Lolić¨ Travnik – Bila, ¨Gračanica¨ Gornji Vakuf – Uskoplje, ¨Đurđevik¨ i ¨Kreka¨ dok je u poslijepodnevnim satima u petak predviđena posjeta RMU ¨Zenica¨.

Možda vam se svidi

Comments are closed.