Grabar-Kitarović: Nije me Tito poslao u Ameriku, nego moj tata mesar koji je za to krvavo radio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za N1 govorila je o tome s kojim argumentima ide po novi mandat, pribojava li se sabotaže iz vlastite stranke, zašto se stalno bavi Jugoslavijom i NDH, a najavila je i kada će objaviti program kandidature.

‘Nisam imala dvojbi kad je riječ o tome da ću se kandidirati za drugi mandat, imala sam dvojbi više oko toga kada to objaviti, zato što sam držala da bi bilo besplodno predugo razgovarati o kampanji i da to vrijeme ne bih iskoristila za onaj svoj redovni rad. Naravno, kao majka uvijek razmišljam o tome kakve će to posljedice imati po moju djecu, ali nakon razgovora s njima, sa suprugom, uvjerila sam se da su oni već odrasli i da ne osjećaju više te nekakve traume preseljenja ili nekakvih drugih aktivnosti koje bi im mogle poremetiti život. Već su nekako i svoji ljudi’, rekla je Grabar-Kitarović.

O tome koja joj je osobna i politička motivacija za drugi mandat, rekla je da je to rad na dobrobiti države.

‘Očito nešto nije štimalo u vodstvu.Danas su ekonomski pokazatelji puno bolji, Hrvatska je puno prepoznatljivija. Međutim, ja još nisam zadovoljna, zato što treba riješiti još puno odrednica. Prije svega, demografija. Trenutni su demografski trendovi usporeni, ali ih treba zaustaviti. Treba nastaviti s podizanjem plaća i to poreznim rasterećenjem poslodavaca. Treba nastaviti s obrazovnom reformom i s mnogim drugim procesima u Hrvatskoj, a i ovim međunarodnim inicijativama koje smo pokrenuli, koje sam pokrenula, kako bi se izvuklo što je moguće više novca i izvana, od europskih fondova koji se danas puno više koriste, do mnogih drugih inicijativa, posebno Tri mora. I imam još jedan sasvim osoban razlog, a to je moja djeca. Ja želim da oni žive u uređenoj, uljudnoj, modernoj i prosperitetnoj Hrvatskoj’, rekla je.

Možda vam se svidi

Leave A Reply