Govedarica: Hapšenjem Atifa Dudakovića stvorena šansa za pravdu u BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica pozdravio je hapšenje i privođenje pravdi komandanta „Petog korpusa“ Armije BiH Atifa Dudakovića.
„To je dokaz da kada institucije rade svoj posao stručno, profesionalno i odgovorno, uprkos politici i političkim pritiscima, postoji jedna velika šansa za pravdu u zemlji u kojoj živimo“, poručio je Govedarica.

Govedarica je odao priznanje direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i njegovim saradnicima, kao i postupajućem tužiocu, koji su, kako je rekao, jako puno uradili na prikupljanju dokaznog materijala kada je u pitanju Atif Dudaković.

„Sa druge strane, primjećujem da do sada SIPA nije nešto značajno radila, pa se postavlja pitanje zašto u nekom vremenu koje je iza nas SIPA i Tužilaštvo BiH nisu radile jedan odgovoran posao, kao što to rade danas“, naglašava Govedarica.

On smatra da hapšenje Atifa Dudakovića treba da pozdravi svaki dobronamjeran čovjek koji živi u ovoj zemlji i koji vjeruje u istinsko pomirenje vjerujući, kako kaže, da kažnjavanju zločina možemo da izgradimo jedan apsolutno mirnodobski ambijent koji zaslužuje ova zemlja i njihovi građani.

„Očekujem u narednom periodu da će pravosudne institucije odraditi profesionalno i odgovorno posao i da će od strane Suda BiH biti podignuta i prihvaćena optužnica protiv Atifa Dudakovića“, zaključio je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

Možda vam se svidi

Leave A Reply