GoPro u velikim problemima nakon katastrofalne 2016. godine

Prošle godine GoPro nam je predstavio svoj prvi dron koji je trebao ugroziti konkurenciju u velikoj mjeri. No, iako su svi očekivali veliku uspjeh drona nazvanog Karma, nakon početka prodaje ubrzo su se pojavili prvi problemi. Problemi su kasnije rezultirali totalnim fijaskom i velikim financijskim gubitcima.

Svima je bilo jasno kako će zbog krivih ulaganja i pada interesa za kamerama ove kompanije GoPro biti u financijskim problemima, no nitko nije očekivao takav crni scenarij. Naime, nedavno su predstavljeni rezultati poslovanja za 2016. godinu, a oni su jednom riječju katastrofalni.

Prema tim podacima GoPro je u prošloj godini zabilježio gubitak od čak 373 milijuna američkih dolara. Nakon što je objavljena ta vijest, dionice GoPro-a pale su na burzi za velikih 15 posto, što je još samo dodatno poljuljalo poslovanje tvrtke.

Unatoč sjajnoj liderskoj poziciji koju su izgradili u GoPro-u, jasno je da konkurencija sve žešće kuca na vrata. GoPro polako gubi svoj status i postaje jedan od mnogih, što za kompaniju znači veliki problem i borbu za tržište.

Unatoč lošem poslovanju u prošloj godini, Nick Woodman, CEO kompanije, najavio je kako će stvari biti puno bolje u ovoj godini. Najavio je kako će biti otklonjeni svi problemi koje je dron Karma imao, a također stiže i nova serija sportskih kamera.

avatar