Google uskoro omogućava backup cijelog računara

Google je najavio novi alat “Backup and Sync”, koji će postati dio Google Drive servisa. Korisnici će pomoću njega moći da sačuvaju rezervne kopije, ne samo podataka iz foldera Drive, već i podataka sačuvanih bilo gdje na računaru.

“Backup and Sync” je najnovija verzija Google Drive for Mac/PC koja je integrisana sa Google Photos aplikacijom. Riječ je o veoma jednostavnom alatu koji bi trebalo da olakša pravljenje rezervnih kopija podataka u oblaku (cloud).

Ovaj alat će pratiti promjene u odabranim folderima na diskovima i sinhronizovati sadržaj foldera sa folderima u oblaku servisa Google Drive. To do sada nije bio slučaj, jer je praćen i sinhronizovan bio samo folder aplikacije Google Drive.

Novi sistem potpunog backupa nije upotrebljiv za besplatne naloge, čijim korisnicima je dostupno samo 15GB prostora u oblaku (cloud). Korisnici, međutim, za samo dva dolara mjesečno mogu da dobiju 100GB, terabajt za 10 ili 10 terabajta za 100 dolara mjesečno.

“Backup and Sync” je još uvjek u fazi testiranja, pa taj alat neće odmah biti dostupan za korisnike G Suite Basic, Business i Enterprise.

Novi alat biće dostupan od 28. juna, najavljeno je iz Googlea.

Možda vam se svidi

Leave A Reply