Google ‘ne vidi’ Dodikov ‘9. januar’: Turisti iz Srbije se izgubili na autoputu Doboj-Banja Luka

Kada se pogleda na Google Maps vidi se da je namjerno prekinut jedan dio autoputa kod Prnjavora, kao da je neko htio da oteža ljudima navigaciju kroz taj dio autoputa.

Iako je posljednja dionica autoputa Banjaluka – Doboj otvorena prije više od godinu dana, na Google Maps i dalje nije upisana precizna ruta, zbog čega se nekoliko turista, koji su dolazili u Banjaluku rent-a-carom iz Beograda žalilo da su promašili uključenje na autoput

Naime, sagovornik „Nezavisnih“ na proputovanju kroz ovaj dio Evrope je ispričao da je u Banjaluku dolazio s dvoje prijatelja iz Srbije te da je htio obići BiH i usput svratiti u Banjaluku.

“Kada smo išli iz Beograda sve je bilo u redu, Google Maps navigacija nas je dovela do Banjaluke. Međutim, kad smo se vraćali ka Doboju, nije bilo moguće naći autoput. Navigacija nas je navela na neki stari put i tek smo se u Prnjavoru mogli uključiti na autoput. Ne znamo zašto”, rekao je on.

Kada se pogleda na Google Maps vidi se da je namjerno prekinut jedan dio autoputa kod Prnjavora, kao da je neko htio da oteža ljudima navigaciju kroz taj dio autoputa.

U “Autoputevima RS” kažu da su se i oni pokušali obratiti “Googleu” da se ovaj problem riješi, ali da ni oni nisu imali uspjeha.

“U nekoliko navrata obavještavali smo navedenu kompaniju o novoj trasi autoputa Banjaluka – Prnjavor, međutim razlozi zbog kojih navedena dionica nije uvrštena u Google Maps je nepoznata jer nismo dobili zvaničan odgovor. Na satelitskom snimku se može vidjeti da trasa ove dionice autoputa postoji”, rekli su “Autoputevima RS” za “Nezavisne”, uz napomenu da je ucrtavanje mapa autoputa na Google Maps isključiva odgovornost nadležne kompanije, odnosno u ovom slučaju “Googlea”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply