Gondola na Jahorini će nositi ime Emira Kusturice

0

Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina ističe da je ovo državni projekt, te da bi se tako svi trebali ponašati.

Gondola Javor-Partizan kapaciteta 2.700 skijaša po satu i dužine 1.100 metara otvorena je danas na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kabinska gondola će pomoći bržem vertikalnom transportu tokom zime ka vrhu planine. Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli, tako da će raditi i kada neke druge instalacije ne mogu biti u funkciji. Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine pet kilometara, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom za vještačko osnježavanje i izgrađeni su vjetroustavi.

Gondolu koja ima ukupno 36 desetosjednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene, uradila je kompanija Leitner. Spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je ovom zdanju koje posljednjih godina privlači sve više turista nedostajalo u prethodnom periodu, piše Oslobođenje.

Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina kaže da je ovo historijski dan za Jahorinu. Veliku zahvalnost za dolazak iskazao je Srđanu Đokoviću.

– Novaka Đokovića vrlo brzo očekujemo na našim stazama, kazao je na početku obraćanja.

Naveo je kako će nova sezona biti otvorena za sedam dana, te da se raduju brojnim turistima.

– Zahvaljujemo gospodinu Miloradu Dodiku i Vladi RS-a bez čije pomoći ne bi uspjeli u ovome, rekao je direktor OC Jahorina.

Na kraju je konstatirao da je u gradnju noviteta na Jahorini uloženo 30 miliona maraka.

Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina ističe da je ovo državni projekt, te da bi se tako svi trebali ponašati.

– Gondola će nositi ime Emira Kusturice, to je ekskluziva koju vam otkrivamo, kazao je Elek.