Golfom udario divlje konje: Vozač i suvozač povrijeđeni, a konji stradali

0

Saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom u kojoj su dvije osobe povrijeđene dogodila se u srijedu navečer oko 22 sata, na magistralnoj cestu M15, u mjestu Šujica.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Do nesreće je došlo kada je vozač “Golfa”, 25-godišnji J. S. iz Tomislavgrada, automobilom udario dva divlja konja, doznaje se u MUP-a Hercegbosanskog kantona.

Vozač J. S. i suvozač, 34-godišnji E. Z. iz Zenice prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Livno gdje su im konstatirane lakše tjelesne povrede, a konji su uginuli.

Iz kantonalnog MUP-a upozoravaju kako se slična nesreća dogodila dva dana ranije, nekoliko kilometara dalje, na prijevoju Borova glava, kada je vozač Mercedesa udario divljeg konja. Od razbijenog vjetrobranskog stakla suvozačica u tom vozilu zadobila je lakše tjelesne povrede.

Livanjski divlji konji, koji obitavaju na obližnjim pašnjacima, često u potrazi za hranom i solju dolaze to prometnice Livno – Šujica što stvara velike probleme vozačima, posebice u noćnim i jutarnjim satima kada je vidljivost slabija.

Planinarsko ekološko društvo Borova glava iz Livna više puta je upozoravalo građane da ne ostavljaju hranu i sol za konje uz cestu, jer time privlače divlje životinje te u opasnost dovode sudionike u saobraćaju, ali i same konje.