Godinama ga krila: Selena Gomez pokazala ožiljak od transplantacije

0

Poznata glumica i pjevačica Selena Gomez otkrila je 2017. godine da joj je transplantiran bubreg, a donor je bila njena bliska prijateljica i kolegica Francija Raise. Transplatnacija joj je bila nepohodna u borbi s lupusom.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na svom Instagram profilu je objavila fotografiju u plavom kupaćem kostimu, a uz fotografiju je napisala da joj je u početku bilo teško pokazati ožiljak, prenosi “Radiosarajevo“.

“Kada mi je presađen bubreg, sjećam se da mi je bilo vrlo teško u početku pokazivati ožiljak. Nisam željela da to bude na fotografijama, pa sam nosila stvari koje bi to prikrivale”, napisala je u četvrtak na Instagramu.

“Sad se više nego ikad osjećam sigurnom u to ko sam i kroz šta sam prošla … i ponosna sam na to”, rekla je Gomez.

Ova mlada glumica je dijagnozu lupusa dobila 2015. godine. Bila je depresivna, što je stanje koje prati ovu bolest, piše CNN.

Lupus je hronična bolest koja može zahvatiti bilo koji dio tijela – obično kožu, zglobove, krv i bubrege. Imuni sistem oboljelih od lupusa u osnovi se isprazni i umjesto da se antitelima bore protiv virusa i bakterija, njihova tijela stvaraju autoantitijela koja napadaju zdravo tkivo.

Superzvijezda je ranije rekla da je transplantacija “ono što sam trebala učiniti za svoje zdravlje”.