GLEDAJTE SMRTI U OČI: Rolerkoster sa najvećim slobodnim padom na svijetu (FOTO) (VIDEO)

Za adrenalinske zavisnike i ljubitelje zabavnih parkova, svakim danom je sve više novih i opasnijih atrakcija. “Zumandžaru” rolerkoster ima najviši i najbrži slobodni pad na svijetu, jer se od vrha do dna stiže se za manje od deset sekundi.

Ovaj rolerkoster je visok kao dva Kipa slobode, a njegovi posjetioci imaju osjećaj kao da padaju sa 41 sprata zgrade pri brzini od 145 kilometara na sat. Nalazi se u zabavnom parku “Siks flegs” u New Jerseyu, a ime ove zastrašujuće atrakcije je “Zumandžaru”.

Prvi video-snimak vožnje na ovom rolerkosteru postavljen je na internet, na njemu posjetioci vrište od adrenalina, ali i od straha. “Zumandžaro” je viši od londonskog Big Bena i duplo veći od čuvenog američkog Kipa slobode.

Foto: Six Flags

Ova atrakcija ima najviši i najbrži slobodni pad na svijetu, jer se od vrha do dna stiže  za manje od deset sekundi. Tokom proslave Dana nezavisnosti 4. jula, prvi turisti su imali čast da dožive uzbuđenje na “Zumandžaru”.

Rolerkoster se sastoji od tri tornja, a u svaki sa gondolama staje osmoro ljudi, koje do vrha putuju za samo 30 sekundi. Nakon toga dolazi do dramatične pauze da bi posjetioci mogli da uživaju u pogledu na nebodere u Filadelfiji (Philadelphia), grada udaljenog oko 85 kilometara od zabavnog parka.

Foto: Six Flags

Onda slijedi propadanje, tokom koje vožnja dostiže brzinu kao ženka geparda, najbrže životinje na planeti, dok lovi plijen.

“Zumandžaro” je povezan sa legendarnim rolerkosterom “Kingda Ka”, koji je najviši na svijetu i najbrži u Sjevernoj Americi. Voz rolerkostera tutnji iznad glava turista na “Zumandžaru” brzinom od oko 60 kilometara na sat dok oni očekuju slobodni pad.

Foto: Six Flags

Za izgradnju ovog rolerkostera upotrijebljeno je oko 1,7 kilometara kablova i čak 26.502 šrafova, a teži kao 32 afrička slona u punoj snazi.

Možda vam se svidi

Comments are closed.