Genijalne prednosti čaja

Ako ste mislili da čaj služi samo za opuštanje, bili ste potpuno u krivu. Čaj ima još nekoliko genijalnih prednosti, a mi donosimo one koje će vam sigurno kad tad poslužiti u kućanstvu.

1. Uklanja mirise

Za razliku od jeftinih osvježivača, miris čaja neće biti preintenzivan za vaša osjetila, a on će i apsorbirati mirise, umjesto samo ih zamaskirati. Uzmite nekoliko vrećica čaja od cimeta, mente ili limuna te stavite u ormar ili automobil, kako bi vas tamo uvijek dočekao ugodan miris.

2. Održava biljke zdravima

Čaj sadrži male količine dušika, koji djeluje kao gnojivo. Samo istresite sadržaj vrećice u zemlju. Kad zalijevate svoje biljke, hranjive tvari u čaju se prenose u nju.

3. Pranje posuđa

Sve prljave posude i lonce napunite toplom vodom te u njih stavi nekoliko iskorištenih vrećica čaja te ostavite preko noći. Taninska kiselina u čaju pomaže u “podizanju” masti te čišćenje čini jednostavnijim, prenosi index.hr.

4. Čišćenje prozora

Čaj odlično uklanja i mrlje i masnoću sa stakla. Ovaj put čaj skuhajte s jednom ili dvije vrećice te to iskoristite kao sredstvo za čišćenje.

5. Mrlje u wc školjci

Ružne mrlje s dna wc školjke također možete ukloniti uz pomoć čaja. Samo u nju ubacite nekoliko vrećica čaja i pusti ih da tamo odstoje nekoliko minuta ili duže, ako su mrlje tvrdokorne. Zatim samo pustite vodu.

Možda vam se svidi

Comments are closed.