Genijalne prednosti čaja

Ako ste mislili da čaj služi samo za opuštanje, bili ste potpuno u krivu. Čaj ima još nekoliko genijalnih prednosti, a mi donosimo one koje će vam sigurno kad tad poslužiti u kućanstvu.

1. Uklanja mirise

Za razliku od jeftinih osvježivača, miris čaja neće biti preintenzivan za vaša osjetila, a on će i apsorbirati mirise, umjesto samo ih zamaskirati. Uzmite nekoliko vrećica čaja od cimeta, mente ili limuna te stavite u ormar ili automobil, kako bi vas tamo uvijek dočekao ugodan miris.

2. Održava biljke zdravima

Čaj sadrži male količine dušika, koji djeluje kao gnojivo. Samo istresite sadržaj vrećice u zemlju. Kad zalijevate svoje biljke, hranjive tvari u čaju se prenose u nju.

3. Pranje posuđa

Sve prljave posude i lonce napunite toplom vodom te u njih stavi nekoliko iskorištenih vrećica čaja te ostavite preko noći. Taninska kiselina u čaju pomaže u “podizanju” masti te čišćenje čini jednostavnijim, prenosi index.hr.

4. Čišćenje prozora

Čaj odlično uklanja i mrlje i masnoću sa stakla. Ovaj put čaj skuhajte s jednom ili dvije vrećice te to iskoristite kao sredstvo za čišćenje.

5. Mrlje u wc školjci

Ružne mrlje s dna wc školjke također možete ukloniti uz pomoć čaja. Samo u nju ubacite nekoliko vrećica čaja i pusti ih da tamo odstoje nekoliko minuta ili duže, ako su mrlje tvrdokorne. Zatim samo pustite vodu.

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

Comments are closed.