-1.1 C
Kakanj
Ponedjeljak, 1 Marta, 2021

Gdje su nestali pištolji iz Pazarića? Je li to uradio neko iz Oružanih snaga ili neko ko je u dosluhu s nekim iz OS?


Prema riječima Dušanke Majkić, slučaj se dodatno komplikuje ako se zna da se ti pištolji veoma dobro prodaju na tržištu i da je BiH puna migranata koji će veoma dobro platiti za to oružje.

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić upozorila je da je nestanak pištolja iz skladišta naoružanja u Pazariću novi sigurnosni izazov u BiH na koji nadležni moraju dati odgovore.

– Ako uzmemo u obzir da je od 2007. do 2017. godine bilo 10 takvih slučajeva, onda se može reći da se to već često ponavlja i institucija koja je nadležna da brine o bezbjednosti, mora dati odgovor – izjavila je Majkićeva novinarima.

Ona je pitala kako je moguće da je osoba koja je ušla u skladište tačno znala gdje se nalaze pištolji, koji su bili u sanduku, a sanduk u kasi.

– Kako je mogao da zna o čemu se radi? Je li to uradio neko iz Oružanih snaga ili neko ko je u dosluhu s nekim iz Oružanih snaga? To su odgovori koji će se morati dostaviti – upozorila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, slučaj se dodatno komplikuje ako se zna da se ti pištolji veoma dobro prodaju na tržištu i da je BiH puna migranata koji će veoma dobro platiti za to oružje.

– Nadamo se da će Ministarstvo odbrane moći da odgovori na neka od ovih pitanja – rekla je Majkićeva.

Ministarstvo odbrane u Vijeću ministara saopštilo je 12. februara da je u Centru Oružanih snaga BiH za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva uočeno oštećenje sigurnosne plombe na ulazu u skladište oružja i utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja, piše “Srpskainfo”.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO