Gdje god krenem Mandra, pa dokle više !?

Pored brojnih napada, koji su sasvim razumljivi u predizborno vrijeme na Nermina Mandru trenutnog načelnika Općine Kakanj,  potrebno je biti čovjek i objektivno bez emocija razmišljati..

Aktuelni načelnik Općine Kakanj a budući poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BIH, prvi je od svih načelnika naše općine koji je “ispunio” skoro 100% od obećanja iz predizbornog perioda. Možemo ga mrziti, ne simpatisati, izbjegavati ali činjenica je, da će bez obzira na ono što se desi u nedjelju 7. oktobra,  deset i više godina poslije ostati uspomene na ovog čovjeka. Kako !?

Viđaš ga svakim danom. Krećeš se ulicom, ulicom koju je izgradio upravo on za vrijeme svog mandata, kada vidiš uspostavljen sistem i red u zgradi Općine zajedno sa modernim i lijepim izgledom  sjetit ćeš se da je to upravo on uradio u toku svog mandata. Ukoliko posjeduješ automobil, a većina ga posjeduje, taj čovjek će ti naprosto biti pred očima jer nova saobraćajnica i uređenje iste upravo su urađeni za njegovog mandata…

Znamo da mislite da je tekst “naručen”,  međutim, postoji li ovo gore sve nabrojano ? Je li ima negdje upozorenje da je to njegova privatna saobraćajnica ili je ipak ZA SVE građane Kaknja ?

Naravno da to nije sve, ako se baviš sportom ili kulturom Nermina ćeš sanjati. Od Doma kulture, raznih sportova gdje klubovi igraju u ligama najveće razine ili imaju zapažene rezultate do promocije umjetnosti i historije ovog grada. Rađanjem JU KSC Kakanj porasle su i aktivnosti, volonterizam i kulturno-sportska dešavanja… Sve to opet u Nerminovom mandatu, pa dokle više !?

Romi ne žive u šupama, grad je dobio modernu rasvjetu, nova takmičenja, nova dešavanja, grad ima novi ambijent iz kojeg se rađaju poznati sportisti, pjevači, glumci, umjetnici koji predstavljaju Kakanj u najboljem svjetlu. Podsticaji u poljoprivredi, stipendije studentima, sufinansiranje troškova za podsticanje i razvoj poduzetništva…, moglo  bi da se nabraja u nedogled.

Ipak sve te nabrojane i one koje nisu, stvari dovele su do toga da u Kaknju vlada jedna pozitivna atmosfera i ambijent za život, koja se širi i van granica našeg grada zbog čega komšije i stranci pokazuju interesovanje za Kakanj.

I sve ovo opet u mandatu Nermina Mandre. Vrlo je bitno reči da su sve nabrojane stvari dugoročnog karaktera. I jednom  kada ne bude Nermina Mandre sve ono što je on izgradio ostaje da koristi svim građanima našeg grada. Jer ne govorimo o nekim konjićima na Maloj ulici koji su najveća investicija tokom mandata i kojih za nekoliko mjeseci nestane. Ali govorimo o nekoliko mobilijara za djecu raspoređenih u gradu i poligona u centru grada i sportsku dvoranu koja je još uvijek u izgradnji.

Nermin je obećao da će pokrenuti Kakanj i on je to učinio, to vidimo svakodnevno. To je ono što ga izdvaja od svih kandidata sa područja Općine Kakanj ali i šire.

Ako ste već odlučili da glasate za ovog čovjeka onda je potrebno da znate još neke stvari. Nermin je timski igrač i sve što je uradio ne bi mogao u potpunosti sve da uradi sam, imao je svoju vrijednu ekipu. Tako i na ovim izborima, ukoliko Nermin Mandra dobije potreban broj glasova za ulazak u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, sam neće moći mnogo jer mu je potreban tim. Za ovogodišnji nastup na izborima Nermin je izabrao ekipu koju karakterište prije svega mladost, iskustvo, struka i mudrost. Kada odlučite dati glas Nerminu Mandri za njegova djela, da bi mu dali moć kojom će nastaviti sa pozitivnim djelovanjem  potrebno je da glasate za njegov tim u sastavu od:  Mirsad Zaimović, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta F BiH, zatim kandidati za Skupštnu Zeničko-dobojskog kantona, 4. Sead Zaimović, 15. Mirnes Bašić, 16. Emina Topalović-Čobo, 23. Alma Haračić, 31. Ajla Čišija.

Kada Nermin ode, vrijeme će se računati  “prije i poslije Nermina Mandre”.

(Sponzorisan članak)

Možda vam se svidi

Leave A Reply