Gasi li Ford Mondeo?

0

Američki automobilski gigant otkazao je redizajn modela Mondeo, odnosno njegovog sjevernoameričkog brata Fusion, planiranog za 2020. godinu.Ova vijest je stigla nekoliko nedjelja nakon pojave spekulacija da bi Ford mogao potpuno da “ugasi” ovaj model, koji bi opstao samo na tržištu Kine.

Istu stvar Frod je već uradio sa Taurusom, koji je preživio upravo u Kini, a pretpostavlja se da je glavni razlog ove odluke pad potražnje za sedan klasom.

Tokom decembra se spekulisalo da Ford samo planira da preseli proizvodnju Fusion modela u Kinu, što kompaija nije potvrdila niti demantovala, ali je istovremeno saopštila da nema planova da se vozila proizvedena u Kini stignu do američkih salona.
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ford je tokom 2017. prodavao pristojnih 17.500 jedinica Fusion modela mjesečno, ali je zabilježio pad od oko 22 odsto u odnosu nsa 2016, koja je imala pad od 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanija iz Detrota je u oktobru predstavila strategiju za budućnost u kojoj je naglašen fokus na SUV, kamionete i električna vozila.

Ford Mondeo/Fusion postoji od 1992. godine, a kreiran je da bude međunarodni automobil. Do sada je izašlo pet generacija ovog modela, posljednja 2014.