Galijašević o reakcijama povodom dodjele Nobelove nagrade: “SDA ponekad nastupa kao teroristička organizacija”

Samoprozvani stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević rekao je da je priča SDA o moralu i ljudskosti Emira Kusturice i Petera Handkea priča onih koji nemaju ni morala, a ni ljudskosti i klasična je SDA-ovska prijetnja ove stranke koja, nažalost, u svojim javnim istupima ponekad nastupa kao da je teroristička organizacija a ne politička partija, koristeći često, u svom javnom obraćanju prijetnje, poziv na linč.

– U ovom slučaju SDA je to učinio prema dvojici svjetskih umjetnika Emiru Kusturici i Peteru Handkeu. Taj flagrantni napad na umjetnike govori da su ljudskost, istina i pravda, te civilizacijske vrijednosti daleko udaljene od SDA – istakao je Galijašević i dodao:

– Zar i nobelovac Ivo Andrić nije rekao da se nikad više neće vratiti u BiH, upravo zbog ovakvog vokabulara koji danas koristi SDA – naveo je Galijašević.

Podsjetimo, jučer je iz SDA saopšteno da dodjela Nobelove nagrade Peteru Handkeu predstavlja civilizacijski i etički sunovrat Nobelovog komiteta, kojim se svrstao na stranu negatora genocida.

“Peter Handke se sa uživanjem stavio na stranu nasilnika, pravdajući ratne zločince i negirajući zločine koji su zgrozili civilizirani svijet. Takvim stavovima Handke je izdao ljudskost, istinu i pravdu i tradiciju evropskog humanizma”, istaknuto je u saopćenju Stranke demokratske akcije..

Možda vam se svidi

Leave A Reply