Fra Željko Brkić: Smrt Nikole i Marice je tužan dan za cijelu Bosnu i Hercegovinu

Dvoje staraca je preminulo istog dana.Naređena je obdukcija njihovih tijela da bi se utvrdio uzrok smrti.

U Župnom uredu u Kraljevoj Sutjesci sa žaljenjem su primili ovu vijest te naglašavaju da je ovo poruka svima, ne samo u Kraljevoj Sutjesci, već i u cijeloj BiH, da počinioci krivičnih djela trebaju biti kažnjeni.

“”Jučer smo bili svjedoci tužne vijesti u našoj Župi, ali I Kaknju I Bosni I Hercegovini. Dvoje starih I nemoćnih osoba su od teških tjelesnih povreda preminuli. Nas je vijest zatekla, ali smo znali da je stanje Nikole bilo teško I nije imao pozitivne prognoze. U razmaku nekoliko sati su oboje umrli. Mještani su sa tugom dočekali ovu vijest I mogu reći da nakon ovog događaja među mještanima vlada I blaga nesigurnost. Iz ovoga trebamo izvući pouku da još više odgajamo naše naraštaje kako se ovo ne bi dešavalo u budućnosti. Pokop će se obaviti u četvrtak u 16h u mjestu Ratanj gdje su umrli živjeli. “ rekao je Željko Brkić, vikan samostana u Kraljevoj Sutjesci.

Podsjećamo, u kuću bolesnog Nikole i Marice, u kakanjskoj općini prije 22 dana provalio je 22-godišnji Arnes Delić iz sela Dragovići u općini Vareš. On je na sudu priznao da ih je pretukao, te mu je određen jednomjesečni pritvor.

kakanj-x

Comments are closed.