9 C
Kakanj
Subota, 23 Januara, 2021

FOTO/VIDEO Maturanti Gimnazije “Muhsin Rizvić” zatvorili sezonu matura

Uz tradicionalnu narodnu nošnju, glamurozna odijela i haljine ispraćena je još jedna generacija kakanjskih Gimnazijalaca.

Sinoć u Kaknju je održana  matura Gimnazije ,,Muhsin Rizvić” Kakanj. Maturanti su okupili se ispred istoimene škole nakon čega su se fotografisali i defileom kroz glavnu ulicu grada uputili u Dom kulture gdje su nastavili druženje do kasnih sati.

IMG_6530

Školske dane mnogi će pamtiti samo po lijepim iskustvima i druženjima iz kojih su nikla velika prijateljstva.
Na maturskoj večeri svi su zablistali i potrudili se da izgledaju glamurozno. Matruanti su čvrsto odlučili da ljubomorno čuvaju prijateljstva stečena u klupi i trudiće se, kažu da ih zaštite od različitih životnih puteva na koje će poći, trudeći se da se ponovo sretnu na jednoj od tih raskrsnica.

Učenikom generacije proglašen je Nedim Zaimović. To je učenik matematičko-informatičkog izbornog područja koji je tokom gimnazijskog školovanja postigao prosjek 5,00, za što mu se dodjeljuje i posebna diploma. Pored odličnih rezultata u redovnim školskim aktivnostima učestvovao je na brojnim takmičenjima u znanju iz fizike, matematike, informatike postižući značajne uspjehe, te pokazao glumačko umijeće.

Maturantima želimo mnogo sreće  u daljem školovanju  i radu.


- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO