Foto/Spektakularni prepad na naplatnim kućicama: Banditi oteli kombije pune dragulja!

0

Spektakularnu pljačku dragulja izvela je sinoć banda 15 naoružanih i maskiranih osoba na naplatnoj rampi oko 200 kilometara južno od Pariza. Napadači su oteli dva oklopna kombija od zaštitara i pobjegli s draguljima, dijamantima i umjetninama vrijednima oko 9 miliona eura, piše Jutarnji.hr.

Zaštitarski kombiji poslije su pronađeni napušteni i izgorjeli u šumovitom predjelu u blizini mjesta pljačke na autocesti A6 u sjevernoj Burgundiji. Riječ je o zadnjoj u nizu velikih pljački i napada na zaštitarske kombije u Francuskoj posljednjih godina. Osmero ljudi je prošloga mjeseca osuđeno zbog sudjelovanja u pljački draguljarnice Harry Winston u Parizu 2008., kada su otuđili nakit vrijedan čak 70 miliona eura.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

FRANCE-CRIME-POLICE

U sinoćnjem prepadu nitko nije ozlijeđen, a napad se dogodio neposredno prije ponoći. Pljačkaši su presreli zaštitarske kombije kada su se približavali naplatnoj postaji u blizini Avallona. Putovali su iz Pariza prema jugu u Besancon, u blizini francusko-švicarske granice. Stotine pripadnika policije i žandarmerije sjurilo se u područje gdje se dogodila pljačka ne bi li ušli u trag nepoznatim počiniteljima. Policijski helikopteri nadlijetali su gustu šumu u blizini poznatih vinograda Chablis.

Policijski izvor za Guardian otkriva kako sumnjaju da je riječ o organiziranim kriminalcima koji posjeduju vrijedne informacije.- Nijedan metak nije ispaljen, a sve se dogodilo brzinom svjetlosti – rekao je policijski izvor.Pljačka svojim stilom i metodom podsjeća na bandu Pink Panther, mrežu pljačkaša dragulja pretežno porijeklom s područja bivše Jugoslavije koji neobičnim akcijama diljem svijeta još od 1999. godine bacaju u očaj Interpol i ostale međunarodne organizacije za borbu protiv kriminala, objavio je Jutarnji.hr.