FOTO: Više općina se bori sa poplavama, prijeti li i Kaknju scenario iz maja 2014. godine ?

Nakon naglog otopljena snijega u svim dijelovima BiH nastala je katastrofa.U nekim gradovima još uvijek nije došlo do izlijevanja rijeka dok sa druge strane mještani pojedinih gradova se bore za svoju imovinu koja je potopljena.

Građani kaknja također su u strahu od scenaria koji se desio u maju 2014. godine, posebno mještani Doboja, Povezica i Bilješeva koji su nastanjeni neposredno pored rijeke Bosne.

Mirni nisu ni građani koji su nastanjeni u centru grada, kroz Kakanj protiče rijeka Zgošća čiji nivo se povećava.

Iz Civilne zaštite Kakanj pozivaju građane na angažman.

– Naglo otapanje snijega i kiša doveli su do povećanja vodostaja rijeka na području Kaknja. Služba civilne zaštite kontinuirano, iz sata u sat, prati vodostaje i spremna je intervenirati u slučaju potrebe kako bi se zaštitili ljudi i njihova imovina – saopćili su iz Civilne zaštite Kakanj.

Oglasili su se i iz Općine Kakanj gdje navode kako korito rijeke Bosne je u svakom smislu, pa i u kontekstu zaštite od poplava, u nadležnosti federalnog nivoa vlasti.

– Međutim, iskustva iz ranijih godina govore da se opet sve svede na borbu i zalaganje lokalne zajednice da zaštiti stanovništvo uz obalu rijeke Bosne. Nadamo se da će ovaj put biti drugačije – saopćeno je na stranici Općine Kakanj.

 

(Kakanj-X)

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar