FOTO / U Kaknju u toku velika desetodnevna proljetna ekološka akcija

Na području općine Kakanj u toku je velika desetodnevna proljetna ekološka akcija pod nazivom “Grablje, vreće i rukavice, i svi u proljetne radne akcije”.

Na poziv načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive učešće u akciji je prijavilo više od 1.200 volontera iz škola, nevladinih organizacija, sportskih klubova, mjesnih zajednica, kućnih savjeta…

Akcija je počela 21. marta i odvija se svakodnevno, a grupe volontera su same birale termine realizacije akcije i lokacije čišćenja.

Za sve volontere Općina Kakanj je osigurala rukavice, vreće za smeće, užinu i osvježenje, te odvoz prikupljenog otpada na deponiju.

U okviru ove akcije, u nedjelju 24. marta je realizirana i akcija pošumljavanja na lokalitetu Slapna Gora u blizini Termoelektrane Kakanj kada je zasađeno više od 2.000 sadnica.

Jedan od učesnika akcije bio je i načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Među brojnim grupama koje su prijavile učešće u akciji su i državni službenici i namještenici zaposleni u Općini Kakanj.

“Neka zajedno sa nama u akciji budu i oni najmlađi, djeca i unuci. Učimo ih da je čist okoliš neprocjenjivo blago, pokažimo im čar ubiranja prvih proljetnih cvjetova, neka osluškuju žubor naših rijeka i potoka, neka uživaju u beskrajno lijepom plavom nebu i neka odrastaju u okolišno odgovorne, čestite i savjesne građane. Svaki pojedinac ima pravo na zdrav okoliš, ali ima i odgovornost, ličnu i društvenu, da štiti i poboljša stanje okoliša na dobrobit sadašnjih i budućih generacija”, rekao je u svom pozivu građanima da se uključe u akciju načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Možda vam se svidi

Leave A Reply