10.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

(FOTO) Mirna šetnja kakanjskim ulicama za 8372 žrtava genocida

U organizaciji Asocijacije mladih SDA Kakanj, Asocijacije žena SDA Kakanj i Asocijacije Fatma u Kaknju je organizovana Mirna šetnja 8372 za Srebrenicu šetnjom od trga Kemala Baysaka do spomen obilježja šehidima Armije RBiH, u kojoj su učestovali brojni građani. 

Na osnovu odluke predsjedništva Asocijacije BiH  da se obilježi 20. godišnjica stradanja muslimana u Srebrenici , Asocijacija mladih SDA Kakanj, Asocijacija žena SDA Kakanj, Asocijacija FATMA  su donijele odluku da zajedno organizuju mirnu šetnju u znak sjećanja na stradale u Srebrenici. Na ovaj način smo  željeli da damo doprinos i sjetimo se svih stradalih u Srebrenici  i željeli smo da omogućimo ljudima koji nisu bili u prilici da odu direktno  u Srebrenicu, da na ovaj način odaju počast sjete se svih ubijenih  da li minutom šutnje ili fatihom odaju počast svim stradalim u Srebrenici a također i šehidima Armije RBiH “, kazao je Admir Uzunović.

Koraci sjećanja na zlo koje se ne smije ponoviti. Nikada. Nikome. Mirna šetnja 8372 za Srebrenicu je samo jedan od načina da se poklonimo žrtvama Srebrenice. Ne dozvolimo da se i poslije zločina desi zločin u obliku zaborava. Taj dan 10. 07. 2015. godine pridružimo se Mirnoj šetnji, neka se priča i čuje o Srebrenici, Potočarima, navode iz Asocijacije.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO